mimesis.architecten is een creatief ontwerpbureau en atelier, in 1988 door architecten Karin Van Heetvelde en Chris Willemsens opgericht.

visie

mimesis.architecten beschikt vandaag over een uitgebreid portfolio met gerealiseerde projecten in de sector van musea, tentoonstellingen en ontsluiting van erfgoed. Een betrokken projectmanagement zorgt steeds voor een samenhangend geheel en een goed werkend eindproduct.

Wij beschouwen museum- en tentoonstellingsarchitectuur als een collectief ontwerpproces. De ontwerpen en realisaties zijn teamwerk waarbij visies omgezet worden in een architecturale en grafische omgeving.

Het werk van mimesis.architecten onderscheidt zich door een analytische benadering van de opgave met een grote aandacht voor inhoud, detail, materiaal, kleur, samenhang, kwaliteit en verbeelding.

Het ontwerpproces starten met een volledige samenhang tussen ruimte, verhaal en invulling zorgt voor een duidelijke meerwaarde. Wij ontwerpen op die manier betekenisvolle projecten die bezoekers inspireren, emotioneel raken en een blijvende herinnering geven.


'Keep the spark from start to finish...'

neem contact
deel op facebook deel op twitter